massagewerk utrecht

voor een weldadige massage in utrecht

massagewerk-utrecht-banner-1 massagewerk-utrecht-banner-2 massagewerk-utrecht-banner-3 massagewerk-utrecht-banner-4 massagewerk-utrecht-banner-5 massagewerk-utrecht-banner-6 massagewerk-utrecht-banner-7

Een ontspanningsmassage bestaat uit een mix van massagetechnieken uit verschillende massagerichtingen. Iedere masseur stelt haar eigen mix samen. Het karakter van een massage wordt grotendeels bepaald door het tempo. Door langzaam, met veel herhaling en vooral strijkingen te werken onstaat een intens ontspannen gevoel. Bij een ontspanningsmassage wordt over het algemeen meer olie gebruikt dan bij een klassieke massage. De nadruk ligt op verbetering van het welbevinden, tot rust komen en op het beter in contact komen met het eigen lichaam.

De klassieke massage en de ontspanningsmassage richten zich op het hele lichaam of op delen hiervan. In het eerste geval spreken we van integrale massage, in het tweede geval van deelmassage.

De kortste ontspanningsmassage duurt 60 minuten en is altijd een deelmassage, bijvoorbeeld van rug-achterkant benen-voeten of hoofd-armen-handen.
Een massage van 90 minuten is een integrale of deelmassage.
Een massage van 120 minuten is altijd een integrale massage.

klassieke massage; ontspanningsmassage; zwangerschapsmassage; deep tissue massage; voetreflexmassage; stoelmassage; contact;